ENCÜMEN BAŞKANI memur başkan yardımcısı mı olur siyasi başkan yardımcısı mı?

21 Mart 3- Belediye Encümeni kategorisinde ipsalabelediyesi sordu

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 'Belediye encümeni' başlıklı 33'ncü maddesinde "  Belediye encümeni, belediye başkanının başkanlığında; a) İl belediyelerinde ve nüfusu 100.000'in üzerindeki belediyelerde, belediye meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği üç üye, malî hizmetler birim amiri ve belediye başkanının birim amirleri arasından bir yıl için seçeceği iki üye olmak üzere yedi kişiden,b) Diğer belediyelerde, belediye meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği iki üye, malî hizmetler birim amiri ve belediye başkanının birim amirleri arasından bir yıl için seçeceği bir üye olmak üzere beş kişiden, OluşurBelediye başkanının katılamadığı toplantılarda, belediye başkanının görevlendireceği başkan yardımcısı veya encümen üyesi, encümene başkanlık eder. Burada bahsedilen encümen başkanı, başkan yardımcısı memur mu siyasi başkan yardımcısı mı acaba?

24 Mart C.Özyardımcı cevapladı

Sayın okuyucumuz,

Önceden de belirttiğimiz gibi, MİHDER soru cevap platformunda abonemiz olmayan okuyucularımızın soruları cevaplandırılmamaktadır.

Abonelikle ilgili olarak Derneğimiz Yazı İşleri Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Savaş EMEKLİ ile 0 312 4250055 nolu telefondan iletişim kurulabileceğini belirtmek isteriz.